OVER MIJ

Mijn naam is Esther Scholtens en ben het gezicht van ES Dierfysiotherapie. Als zelfstandig dierenfysiotherapeut onderzoek en behandel ik honden en paarden met verschillende problemen in hun houdings- en bewegingsapparaat. Hierbij kun je denken aan orthopedische, neurologische, ouderdoms- en sport gerelateerde klachten.


Als dierfysiotherapeut wil ik dieren en hun eigenaar helpen met een (zo gezond mogelijk) ouder wordende viervoeter. Als humaan fysiotherapeut vind ik een begrijpbare uitleg geven van groot belang. Bijvoorbeeld over waarom de klachten ontstaan en hoe deze door eigen inbreng kunnen worden voorkomen/beperkt. Dit vind ik in de dierfysiotherapie misschien nog wel belangrijker. Als eigenaar draag je de volledige zorg voor de gezondheid van je hond/paard. Daarom wil ik de focus leggen op heldere en duidelijke uitleg die voor iedereen begrijpelijk is.


Mijn behandelingen geef ik bij u thuis of op stal. Voor hydrotherapie ontvang ik u graag op mijn locatie in Meppel.

A horse doesn't care how much you know, untill he knows how much you care

Het is belangrijk dat een dier goed kan bewegen. Als uw dier pijn en moeite heeft met bewegen, wordt deze ongelukkig of humeurig, kan het kreupel gaan lopen en minder presteren. Deze klachten zijn voor u als baasje niet altijd merkbaar, omdat dieren vaak meesters zijn in het verbergen van pijn. Twijfelt u of uw dier klachten heeft? Maak dan een afspraak, we kijken dan samen naar de problemen en mogelijkheden.

Opleidingen


Na het afronden van de vier jarige HBO opleiding tot fysiotherapeut heb ik mij in twee jaar gespecialiseerd in het behandelen van honden & paarden op het Aeres in Barneveld.

Verzekerde zorg


ES Dierfysiotherapie in CIBG geregistreerd en staat ingeschreven bij het NVFD. Hierdoor kunt u (wanneer u dier verzekerd is fysiotherapie) de behandelingen vergoed krijgen.

"We zijn ontzettend blij dat we voor de knieoperatie van onze hond bij Esther terecht zijn gekomen. Het herstelproces was lang, maar dankzij de toewijding van Esther is onze hond volledig hersteld. De hydrotherapiebehandelingen hebben echt een verschil gemaakt. 

Iris - Meppel

Bij ES Dierfysiotherapie werd mijn paard op een professionele manier behandeld. Na een lange blessuretijd met veel terugvallen, is Melody nu weer vrolijk en pijnvrij. Esther wist precies hoe ze mijn paard kon behandelen en heeft haar terug kunnen brengen naar een optimale conditie.

Monique - Hoogeveen

Esther heeft mijn hond fantastisch geholpen met zijn rugproblemen. Door het springen tijdens de behendigheid gaat zijn rug vastzitten, maar dankzij de dry needling gaat het nu veel beter. Mijn hond heeft weer een soepele rug en ik ben erg tevreden over de behandelingen.

Samira - Emmen

unsplash